+31(0)78 693 3900 Offerte Over ons

Skillpack, Verstegen en Swirling Spoons werken nauw samen aan voedselinnovatie

“Ons fermentatieproces met verpakkingsmachines is uniek in Europa”

Het proces van fermenteren wordt al vele eeuwen toegepast. Iedere chef-kok weet: goed en vooral consistent fermenteren is ontzettend moeilijk. De voedselinnovatie van Verstegen, Swirling Spoons en de kennis van procestechnologie van Skillpack maken het mogelijk om consistent en veilig te fermenteren. “Onze aanpak is uniek in Europa.”

Fermentatie sluit aan bij wat de huidige consument wil: gezonde en duurzame voeding

Consumenten zijn steeds meer bezig met duurzaamheid en gezondheid. Verstegen bedacht daarom een manier om groenten vier maanden te kunnen bewaren. In plaats van te fermenteren in weckpotten worden de deeptrackmachines van Skillpack gebruikt. Jeroen van der Graaf, Creative Innovation Manager bij Verstegen Spices & Sauces : “Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzame wereld en het is nog lekker ook.” De techniek van fermenteren leent zich namelijk ook uitstekend voor reststroom verwerking van groenten.

Twee dagen winst op het volledige fermentatieproces

Door de folie deeptrackmachine van Skillpack bereikt Swirling Spoons in slechts 3 dagen volledige fermentatie. Daar hadden ze eerder ca. 5 dagen voor nodig. Jeffrey Pluijmers, eigenaar van Skillpack: “Hoe leuk is het om dat samen te bedenken en uitvoeren.”

“We hebben eerst alles handmatig moeten verpakken. Dan ben je veel kwetsbaarder in de regelmaat en structuur. Skillpack heeft met ons meegedacht om dit te automatiseren. We kunnen nu ook veel makkelijker opschalen”, vertelt Van der Graaf, Creatief Manager bij Verstegen Spices & Sauces.

Kennisdeling is essentieel voor de groei en het succes van je bedrijf

Van der Graaf: “Zakendoen is niet alleen leveren. De nieuwe manier van ondernemen is kennisdeling. Met elkaar meedenken wekt vertrouwen. Dan heb je geen zakenrelatie maar een partnerschap.  Zo kunnen we innovatieve producten op de markt blijven brengen die aansluiten bij wat de consument wil.”

Gefermenteerde groenten zijn de toekomst

Fermenteren is een proces waarbij melkzuurbacteriën gebruikt worden om een voedingsmiddel te verduurzamen. Darmflora en afweersysteem varen er wel bij. Gefermenteerde groenten zijn gezond en bevatten de juiste melkbacteriën. Bovendien krijgen de groenten een friszuur karakter.

Nederlanders houden van oorsprong van zoet. Door invloeden van de Japanse en Latijns-Amerikaanse keuken is er nu meer interesse in zure smaken. Van der Graaf: “Daar spelen we op in. We willen een eindproduct op de markt brengen dat onderscheidend vooral gezond is. We gebruiken o.a. foodtrucks om nieuwe concepten te testen. Over vijf jaar liggen gefermenteerde groenten bij iedereen in de koelkast, let maar op!”

Klantspecifieke verpakkingsmachines, vraag het aan Skillpack

Aanhef *

Direct contact

Skillpack is de onbetwiste marktleider in het leveren van klantspecifieke verpakkingssystemen voor food & non-food.

+31(0)78 693 3900 maak een afspraak

De juiste verpakkingsmachines voor food & non-food.
+31(0)78 693 3900 contact