+31(0)78 693 3900 Offerte Over ons

Flexibele high speed traysealer geïnstalleerd bij de Koninklijke FruitmastersGroep

Hoge snelheid en toch flexibel

Verpakken van zacht en kwetsbaar fruit

Skillpack is trots dat zij binnen de Koninklijke FruitmastersGroep in de loop der jaren al een aantal traysealers heeft mogen plaatsen. Recent heeft zij de high speed Meca traysealer geïnstalleerd. Het unieke van deze lijn is dat deze flexibiliteit combineert met hoge snelheid. Complex hierbij is het gegeven dat de Koninklijke FruitmastersGroep voornamelijk zacht fruit, zoals aardbeien, en kwetsbaar fruit, zoals peren, verpakt. Een eis voor de selectie van de juiste traysealer was dan ook dat beschadigingen aan het fruit in het verpakkingsproces voorkomen dient te worden.

Een traysealer die werkt in de breedte

Om aan de klantwensen te kunnen voldoen heeft Skillpack de traysealer Meca S4000 dubbelstep ingezet. Er is gekozen voor deze oplossing omdat deze verpakkingsmachine werkt in de breedte. Dat wil zeggen dat de schalen naast elkaar de machine in lopen in plaats van achter elkaar. Hierdoor wordt in dit geval de slaglengte met bijna 70 % gereduceerd. Dit geeft een rustige machineloop en behoud van hoge output. Uiteindelijk is het resultaat dat beschadigingen aan de producten worden geminimaliseerd.

De lijn is turnkey opgeleverd

Vanaf het weeg/vulstation van Fruitmasters wordt het product afgetakt en in twee fases op steek voor de machine gebracht en ingevoerd. Nadat het product verpakt is wordt het weer terug in lijn gebracht. Om snel over te schakelen naar een ander formaat is de verpakkingsmachine uitgerust met en snelwissel systeem; de deel-tooling wordt door een gepatenteerd systeem uit de machine gehaald en het nieuwe formaat geïnstalleerd.

‘Een besparing van tijd én geld.’

Doordat alle niet maat gebonden delen gewoon in de machine kunnen blijven zitten is dit behalve een besparing van tijd ook een behoorlijke besparing van geld. Ook is het wisselen door de veel lichtere deel tooling ergonomischer geworden. Om nieuwe formaten te kunnen draaien is een investering in een volledige tooling niet meer noodzakelijk, enkel de maatgebonden delen bieden de oplossing. Vanzelfsprekend is de lijn geconstrueerd volgens de nieuwste eisen en richtlijnen, RVS uitgevoerd en afwasbaar (IP65).

Direct contact

Skillpack is de onbetwiste marktleider in het leveren van klantspecifieke verpakkingssystemen voor food & non-food.

+31(0)78 693 3900 maak een afspraak

Klantspecifieke verpakkingsmachines, vraag het aan Skillpack

Aanhef *
De juiste verpakkingsmachines voor food & non-food.
+31(0)78 693 3900 contact